preskoči na sadržaj

Osnovna škola Pokupsko

 > Naslovnica
Vijesti

Završna školska priredba i svečana podjela svjedodžbi učenicima 8.r.

Autor: Ana Bartolić, 27. 6. 2019.

Nakon jutarnjeg okupljanja razrednika i učenika te nastave SR, 27.6. s početkom u 9,00 sati vlč. Antun Pećar, župnik pokupske župe, održao je misu zahvalnicu za uspješnu školsku godinu, a na misi su pjesmom sudjelovali, osim učitelja, i učenici polaznici pjevačkog zbora nižeg uzrasta. U 10,00 sati intoniranjem himne RH od strane pjevačkog zbora započela je svečanost završetka nastavne godine na kojoj je ravnateljica škole Štefica Facko Vrban uz pozdrav, pohvale i po koju kritiku, podijelila knjige koje je donirala Općina Pokupsko, učenicima koji su godinu završili s uspjehom 5,00.

Voditelj UZ Lajdica Marijo Ožaković uručio je priznanja za dugogodišnji požrtvovni rad, u ostvarenju ishoda učeničke zadruge, učenicima 8. razreda Luciji Vranešić i Patriku Šestaku.

Proglašena je i pobjednica festivala „1. glas OŠ Pokupsko“ Lana Lukinić s pjesmom Rekao si koja je od ukupno 35403 glasa osvojila 45,8% te zaslužno dobila diplomu i nagradu. Samu realizaciju festivala pohvalio je i načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić obrativši se učenicima, djelatnicima škole i roditeljima prigodnim riječima.

Kulminacija završne priredbe bila je svečana podjela svjedodžbi za učenike osmog razreda. Uz velike emocije, pogotovo kad su polaznici tamburaške skupine zasvirali pjesmu „Laku noć svirači“, a zbor zapjevao „Jedna nova generacija“, te uz suze rastanka, razrednik Marijo Ožaković. podijelio je svjedodžbe, uz pokoju fotografiju uspomene, svojim učenicima po posljednji put u OŠ Pokupsko svjedodžbe uz prigodne stihove:

 

Ne dozvolite da vas vrijeme pregazi

i da vam životne ideje i planove zgazi.

Izgradite budućnost, ostvarite snove.

hrabro krenite naprijed za pobjede nove.

 

Cvijeće mira nek  vam cvjeta na putu tom.

Budite to što jeste, vjerujte cilju svom.

I neka vas niti jedan problem ne plaši,

budite svoji i sretno moji osmaši!

 

Spomenimo i to da su u realizaciji svečane podjele sudjelovale i učiteljica Jasminka Podlejan te vjeroučiteljica Sanja Milković koje su pred kraj priredbe izvele zabavni skeč za razrednika 8. razreda te nasmijale osmaše.

Završetak priredbe bila je neizbježna himna škole s kojom su se učenici osmog razreda oprostili od osmoljetke, a ostali veselo uputili na zaslužne ljetne praznike do iduće školske godine.

Izvor: Marijo Ožaković
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Korisni linkovi

Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Pokupsko / Pokupsko bb, HR-10414 Pokupsko / www.os-pokupsko.skole.hr / ured@os-pokupsko.skole.hr
preskoči na navigaciju