2019-06-02 19:46:19

AKTIVNOSTI U 1.RAZREDU U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.

U ovoj školskoj godini,učenici 1.razreda sa svojom učiteljicom Jasminkom bili su aktivni u realizaciji mnogih projekata i ostalih dodatnih nastavnih sadržaja.

Projekti: 20 dana dobrote,Igrajmo se jezikom,Family Day,Memento prijateljstva,Čitam sebi,čitam tebi te „Žganci z tropom“ i „Kak je negda bilo“;Program Školski medni dan.;SOLIDARNOST NA DJELU(poklon paket obiteljima za Božić i Uskrs)

PROJEKT-IGRAJMO SE JEZIKOM

AKTIVNOSTI:

1.RIJEČI VUKOMERIČKO-POKUPSKOG PODDIJALEKTA(TUROPOLJSKI DIJALEKT)

 Učenici su  dva mjeseca sakupljali riječi svog govornog područja . Sve riječi smo zabilježili uz objašnjenje povodom 100.dana škole.

2.UČIMO GLAGOLJICU- U suradnji sa knjižnicom grada Velike Gorice,sudjelovali smo na radionici-UČIMO GLAGOLJICU

3.PISANJE ČESTITKI GLAGOLJICOM- Čestitku za Božić uz prigodan poklon poklonili smo obitelji  koja je slabijeg imovinskog statusa,a čestitka za Uskrs sa pisanicama stigla je do obitelji treće životne dobi.

4.MOJA PRVA SLIKOVNICA -Nakon obrade svih tiskanih slova, napravili smo svoju prvu slikovnicu-ABECEDA.

PROJEKT-FAMILY DAY-DAN OBITELJI(eTwinning projekt)

Suradnja i druženje s roditeljima(sportske igre,dramatizacija priče Plesna haljina žutog maslačka),izrada prigodnih poklona za Majčin dan te uređenje panoa.

PROJEKT-MEMENTO PRIJATELJSTVA

Održane 2radionice sa roditeljima i učenicima (teme:Komunikacija i Koncentracija) te 2 radionice sa učenicima.

PROJEKT-ČITAM SEBI,ČITAM TEBI

Čitali smo različite bajke i priče u školi te izrađivali didaktičke materijale (npr.dvorac,cvjetnu livadu,..)

Sudjelovali smo na 12 likovnih natječaja:1.Hrvatska kulturna baština u organizaciji OŠ kneza Branimira,Donji Muć(kapelice našeg zavičaja); 2. 1.Balogijada u organizaciji OŠ Grigor Vitez,Sveti Ivan Žabno;3.Hrvatske vode „Najmlađi za vode Hrvatske“;4.Međunarodni likovno-literarni natječaj u Njemačkoj(tema –Duga);5.Međupredmetni likovni natječaj „Predstavljam se svijetu“u organizaciji ProfilKletta(izrada zavičajnog plakata);6.Europa u školi u organizaciji Europskog doma Zagreb(tema-Životinjski parlament);7.Hrvatska vatrogasna zajednica;8.Dukat „Volim mlijeko“;9.Veleposlanstvo Australije(izrada kravata);10.“Velikani hrvatske prošlosti“(tema-Ruđer Bošković);11.Zlatar,natječaj „Čovjek čovjeku“(kulturna baština našeg kraja);12.Časopis Žir(likovni radovi u studenom i svibnju)

U sklopu projekta „Kak je negda bilo“ učiteljica je održala dvije radionice u Dječjem vrtiću Ciciban-Da se ne zaboravi(interaktivna igra –riječi turopoljskog dijalekta) te Pisanje voskom(radionica povodom Uskrsa)

Sudjelovali smo i na 110.Turopoljskom fašniku. Održani su Integrirani nastavni dani u 1.razredu na temu: JESEN,BOŽIĆ DOLAZI,LJUBAV JE..,FAŠNIK, PROLJEĆE,4U1 te USKRS(radionice)

Rad sa micro:bitovima na satovima matematike,Brain Gym vježbe,crtanje fraktalnih crteža  te interaktivni materijali na pametnoj ploči  omogućili su učenicima savladavanje gradiva na zanimljiv način.

 

Iako nas je malo i uvijek je netko bolestan,ponosni smo na svoje rezultate!

Izvor: Jasminka Podlejan


Osnovna škola Pokupsko