2019-06-14 18:01:00

1. glas OŠ Pokupsko

Kao uvijek na kraju nastavne godine, i pored velikih vrućina, naša škola organizirala je u petak 14,6. sedmi po redu festival zabavne glazbe „1. glas OŠ Pokupsko“ čiji je idejni začetnik, scenarist i režiser učitelj Marijo Ožaković u produkciji OŠ Pokupsko, a pod ravnateljstvom ravnateljice festivala gospođe Štefice Facko Vrban, ravnateljice škole. Ove godine na audiciju se prijavilo 17 pjesama, što solističkih što skupnih izvedbi, a prošlo je čak 14 s repertoarom domaće i strane zabavne, pop i rock glazbe. Od 14 sjajno izvedenih skladbi povjerenstvo u sastavu učiteljica Mirjane Malbašić, Jelene Erent te predsjednice povjerenstva učiteljice Smiljane Levar, odabralo je pet finalista učenike Josipa Vranešića sa skladbom Proljeće, Valeriju Muža i Shallow, Lanu Lukinić s pjesmom Rekao si, Ivu Skender i Neizdrživo te Taru Kuzmić i Fight Song. Od ponedjeljka, 17.6., finalisti će se naći na listi za glasovanje na web stranici škole i svi posjetitelji stranice moći će dati samo jedan glas klikom na određeno mjesto kraj skladbe.

http://www.kronikevg.com/skolske-godine-oprostili-se-glazbom-narodnim-ruhom/

 

U neslužbenom dijelu programa nastupili su: plesna skupina učiteljice Jasminke Podlejan, dramska skupina učiteljice Smiljane Levar, četvrti razred koji je izveo skladbe za svoju učiteljicu Nevenku Crnolatec te neizbježni tamburaši koji su se i ovaj put pokazali u pravom izdanju izvevši, već poznatu, Igru, igricu prof. Marija Ožakovića te skladbu Zbog tebe koju je fantastično otpjevao zbor učiteljica. Poslastica intermezzima bila je modna revija u kojoj su modeli učiteljice i članice Kluba žena Pokupsko te načelnik općine Božidar Škrinjarić, nosili sjajnu privatnu kolekciju odjevnih predmeta, s narodnim vezom pokupskog kraja, predsjednic kluba  Zorice Šestak koja se na kraju zahvalila te uručila nagrade i priznanja sudionicima projekta „Bele rože“.

Ovogodišnji festival bio je „šlag“ na kraju svih školskih zbivanja, a učenici su se nakon zajedničkog godišnjeg fotografiranja sretni, neki možda da, a neki nezadovoljni uspjehom, uputili svojim kućama na zasluženi odmor.

 Izvor: Marijo Ožaković

 


Osnovna škola Pokupsko