2019-06-27 20:30:00

Završna školska priredba i svečana podjela svjedodžbi učenicima 8.r.

Nakon jutarnjeg okupljanja razrednika i učenika te nastave SR, 27.6. s početkom u 9,00 sati vlč. Antun Pećar, župnik pokupske župe, održao je misu zahvalnicu za uspješnu školsku godinu, a na misi su pjesmom sudjelovali, osim učitelja, i učenici polaznici pjevačkog zbora nižeg uzrasta. U 10,00 sati intoniranjem himne RH od strane pjevačkog zbora započela je svečanost završetka nastavne godine na kojoj je ravnateljica škole Štefica Facko Vrban uz pozdrav, pohvale i po koju kritiku, podijelila knjige koje je donirala Općina Pokupsko, učenicima koji su godinu završili s uspjehom 5,00.

Voditelj UZ Lajdica Marijo Ožaković uručio je priznanja za dugogodišnji požrtvovni rad, u ostvarenju ishoda učeničke zadruge, učenicima 8. razreda Luciji Vranešić i Patriku Šestaku.

Proglašena je i pobjednica festivala „1. glas OŠ Pokupsko“ Lana Lukinić s pjesmom Rekao si koja je od ukupno 35403 glasa osvojila 45,8% te zaslužno dobila diplomu i nagradu. Samu realizaciju festivala pohvalio je i načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić obrativši se učenicima, djelatnicima škole i roditeljima prigodnim riječima.

Kulminacija završne priredbe bila je svečana podjela svjedodžbi za učenike osmog razreda. Uz velike emocije, pogotovo kad su polaznici tamburaške skupine zasvirali pjesmu „Laku noć svirači“, a zbor zapjevao „Jedna nova generacija“, te uz suze rastanka, razrednik Marijo Ožaković. podijelio je svjedodžbe, uz pokoju fotografiju uspomene, svojim učenicima po posljednji put u OŠ Pokupsko svjedodžbe uz prigodne stihove:

 

Ne dozvolite da vas vrijeme pregazi

i da vam životne ideje i planove zgazi.

Izgradite budućnost, ostvarite snove.

hrabro krenite naprijed za pobjede nove.

 

Cvijeće mira nek  vam cvjeta na putu tom.

Budite to što jeste, vjerujte cilju svom.

I neka vas niti jedan problem ne plaši,

budite svoji i sretno moji osmaši!

 

Spomenimo i to da su u realizaciji svečane podjele sudjelovale i učiteljica Jasminka Podlejan te vjeroučiteljica Sanja Milković koje su pred kraj priredbe izvele zabavni skeč za razrednika 8. razreda te nasmijale osmaše.

Završetak priredbe bila je neizbježna himna škole s kojom su se učenici osmog razreda oprostili od osmoljetke, a ostali veselo uputili na zaslužne ljetne praznike do iduće školske godine.

Izvor: Marijo Ožaković


Osnovna škola Pokupsko